Royal Canal Greenway

Wilujeng sumping di Royal Canal Greenway, jarak jauh, jalan luar sareng jalan satapak anu ngalangkungan Maynooth sareng Longford Town. Jalan satapak 130km ngalangkungan bentang héjo anu subur di Wétan Kuno Irlandia nuju Walungan Shannon anu perkasa di Hidden Heartlands Tersembunyi.

Terusan Karajaan, kadang disebat 'Shoemaker's Canal' tina carita anu ngahubungkeun salah sahiji promotor mimiti na sareng karajinan sapertos kitu, diwangun 14 taun saatos Grand Canal. Handap mangtaun-taun turunna, éta tungtungna lirén janten jalan cai komérsial di 1951, sanaos masih dipikaresep ku pangguna luang dugi ka ayeuna.

Mimitian petualangan anjeun di palabuhan anu hadé di Maynooth di kota universitas anu kasohor ieu, caket kebon tembok sareng démo Carton House sareng perjalanan atanapi siklus 6km ka Kilcock atanapi langkung ti Enfield sareng sajabina. Kalayan aksés anu gampang pikeun manjang antara Maynooth sareng Kilcock nganggo mobil sapanjang M4 sareng sering jasa beus sareng rél ti pusat kota Dublin ngajantenkeun ieu rute anu merenah pikeun anu leumpang.

Maynooth
Parkir mobil sayogi di Stasion Kereta Api Maynooth (€ 3.50 harga sadidinten). Upami anjeun hoyong nyandak siklus, anjeun tiasa nyéwa sapédah di Royal Canal Bike Hire anu aya di gigir Pelabuhan (catetan: séwa sapédah ayeuna henteu aya kusabab Covid-19).

Candak pangalihan tina rute pikeun nganjang ka Istana Maynooth 12 anu ngajentul, urut tempat cicing FitzGeralds terasrasakeun kasegaran di salah sahiji seueur tempat tuang di kota. Nalika Pelabuhan Maynooth nyayogikeun kapal tongkang sareng aksés mancing kalayan area piknik sareng tempat kaulinan caket dieu.

Kilcock
Parkir mobil sayogi di Fair Green. Ngarasakeun sababaraha panyegaran di salah sahiji seueur pub atanapi warung kopi. Stasiun karéta perenahna peuntas saluran pikeun perjalanan balik, atanapi teras teraskeun ka Enfield (13km jauhna).

Kilcock Harbour disimpen deui dina 1982 sareng dibuka deui kana kapal dina 2010. Éta ogé maénkeun host kana Kejuaraan Polo Kano Nasional di 2018.

24 jam di Royal Canal Greenway

Pikeun peta sareng inpormasi lengkep, klik di dieu.

Rincian kontak

meunang nyupiran
Maynooth, County Kildare, Irlandia.

Saluran Sosial