Kelestarian - IntoKildare

Kana Kildare Héjo Oak Anggota Daun

 

Into Kildare Green Oak mangrupikeun inisiatif anu tujuanana pikeun ngamajukeun prakték sustainable anu aya dina usaha pariwisata sareng silaturahmi di Kildare. Green Oak Leaf kami tujuanana pikeun ngawangun prakték pangsaéna internasional sareng mastikeun urang sadayana beroperasi sacara lestari.

Hayu urang jadikeun Kildare tujuan wisata héjo babarengan!

Kana logo Kelestarian Kildare

Kumaha anjeun tiasa kalibet dina inisiatif Green Oak kami?

Upami anjeun parantos akreditasi eco-label ti organisasi anu lestari, (Green Hospitality and Sustainable Travel Ireland mangrupikeun sababaraha conto!) anjeun parantos layak nampi akreditasi Kildare Green Oak Leaf dina daptar inkildare.ie anjeun. Upami anjeun kabetot dina ilubiung tapi henteu yakin upami anjeun cocog, mangga ngahubungi sareng kami bakal damel babarengan pikeun #MakeKildareGreen

Kumaha Kana Kildare Héjo Oak jalan

Sakali anjeun parantos ngahubungi pikeun nginpokeun ka kami yén bisnis anjeun beroperasi sacara lestari, kami bakal nambihan tag anu ramah lingkungan kana daptar anjeun, éta saderhana.

Mangpaat inisiatif Into Kildare Green Oak

Naha anjeun terang yén 78% jalma langkung dipikaresep mésér produk anu jelas dilabélan ramah lingkungan (Survey GreenPrint, Maret 2021)? Hayu urang gawé bareng jeung némbongkeun sémah urang yén urang téh tujuan héjo. Inisiatif bakal kalebet pangakuan dina halaman wéb kami sapertos anu disebatkeun di luhur ogé sababaraha palatihan sareng panghargaan pikeun mikawanoh usaha anjeun, ideu kumaha urang tiasa ningkatkeun prakték kelestarian urang salaku kabupaten sareng rencana aksi anu tiasa urang turutan babarengan. Kami bakal ngabagikeun perjalanan anjeun kana Kildare Green Oak dina platform média sosial kami pikeun nunjukkeun ka sémah kami usaha anu ramah lingkungan!

Conto sababaraha prakték ramah lingkungan
  • Tampilkeun tautan angkutan umum sareng pituduh pikeun ngadorong sémah ngagunakeunana dina situs wéb anjeun
  • Anggo barang & link sumber lokal sareng usaha caket dieu pikeun manjangkeun perjalanan sémah di daérah anjeun
  • Pisahkeun runtah - pastikeun anjeun ngadaur ulang, misahkeun runtah tuangeun kompos kaca
  • Énergi - mareuman lampu sareng alat nalika henteu dianggo
  • Coba sababaraha produk bébas plastik
  • Ngenalkeun sababaraha masakan dumasar tutuwuhan dina menu Anjeun
  • Melak kebon kembang liar

Di luhur aya sababaraha conto kumaha urang tiasa ngadamel parobihan leutik dina bisnis urang pikeun ngadamel parobihan anu ageung di dunya.

Akréditasi sustainable disarankeun ku Into Kildare:

Héjo silaturahmi

Sustainable Travel Irlandia

GreenTravel.ie

Eusian formulir di handap tur aub!

Pariwisata sustainable di Kildare

Pariwisata mangrupikeun industri konci sareng séktor ékonomi penting di Irlandia sareng maénkeun peran anu penting dina ngahasilkeun pendapatan. Pikeun ngajagi industri sareng nyiptakeun masa depan anu sustainable, diusulkeun yén Into Kildare bakal ngembangkeun strategi pariwisata sustainable anu kalebet henteu ngan ukur ekowisata tapi ogé ngatur kamekaran pariwisata sacara sustainable.

misi
Ngamajukeun pariwisata sustainable salaku sarana pikeun nyiptakeun padamelan, ngajagi aset pariwisata sareng ngadukung komunitas anu langkung ageung.

tetempoan
Into Kildare bakal janten dewan pariwisata anu paling sustainable di Irlandia anu diwakilan ku anggotana tina industri pariwisata sareng silaturahmi.

tujuan

  • Nyorot sareng ngamajukeun prakték pariwisata anu lestari
  • Ningkatkeun kasadaran pariwisata sustainable pikeun industri sareng sémah
  • Ngarojong panyalindungan warisan budaya jeung alam di Kab
  • Setel ukuran anu jelas, garis waktos sareng hasil dina Kabijakan Pariwisata Sustainable sareng ngaidentipikasi kumaha kamajuan bakal diukur sareng diawaskeun

Kumaha ieu bakal kahontal
Ku aligning sareng Tujuan Pangwangunan Lestari PBB pikeun ngaidentipikasi sareng ngalaksanakeun tindakan khusus anu bakal gaduh dampak positif kana pariwisata lestari di County Kildare, Into Kildare bakal ningali tilu pilar:

  1. Ékonomi - kauntungan pikeun usaha
  2. Sosial - dampak dina masarakat satempat
  3. Lingkungan - ngembangkeun sareng perlindungan ekowisata

Laku lampah sareng kagiatan bakal ngagaduhan tujuan jangka pondok sareng jangka panjang kalayan tujuan anu jelas anu tiasa diukur sareng métrik konci sapanjang jalan pikeun ngukur kamajuan sareng kasuksésan.

SDGs PBB, anu museurkeun kana tujuan jangka panjang, sareng bakal nyumponan kabutuhan pilar ieu nyaéta:

10. Ngurangan Inequalities: nyieun pariwisata diaksés pikeun sakabéh

  • Gawe sareng pamangku kapentingan anu sasuai pikeun nyorong situs pangunjung janten tiasa diaksés pikeun sémah anu ngirangan mobilitas, tetempoan, dédéngéan jsb.
  • Promosi kagiatan gratis / murah pikeun aksés sémah / warga lokal

11. Kota & Komunitas Lestari: pelestarian aset warisan budaya jeung alam

  • Ngamajukeun pesen ngagunakeun lokal, ku ngarojong usaha Kildare ieu giliran ngarojong ékonomi lokal
  • Ngarojong pamekaran produk pariwisata anyar sareng anu parantos aya anu milarian ngalestarikeun warisan budaya sareng alam

15: Kahirupan di Darat: ngawétkeun sareng ngawétkeun kaanekaragaman hayati

  • Ngamajukeun pamekaran rute leumpang sareng sapédah anu lestari sapertos Greenways & Blueways sareng pangaruh kaputusan pikeun mastikeun aranjeunna produk anu lestari.
  • Ajak sémah nganjang ka kabupaten pinuh sareng ngamajukeun usum puncak sareng taktak pikeun ngahindarkeun 'leuwih pariwisata'