Pitunjuk & Gagasan Wisata

Tujuh Leumpang Scénic Di Kildare

Upami anjeun milarian lebu tina laba-laba sareng kaluar kana hawa seger sabtu minggu ieu, naha henteu nyentak sababaraha Kildare anu endah ieu kaluar tina daptar anjeun!

Kéngingkeun detak jantung nalika ngajajah naon anu leres dina panto anjeun! Geulis Kildare gaduh sababaraha jalur anu paling endah di nagara éta, kalayan titilar kuno sareng situs arkéologis anu aya di sapanjang kabupaten, sareng ku tujuh jalan ieu anjeun moal nyangkut sababaraha kagiatan akhir minggu!

1

Killinthomas Woods

Killyguire

Ngan lima menit nyetir ti Désa Rathangan tempatna anu geulis sareng kawilang teu kapendak Killinthomas Woods. Ngeusi bluebells di cinyusu sareng sareng lanté jeruk dedaunan dina usum gugur, aya pilihan pikeun jalan anu pondok sareng panjang, sadayana dimimitian sareng réngsé di taman parkir.

Aya plang anu dititik di sadaya jalur, ngajantenkeun jalan 10km ieu gampang dijelajah pikeun nu datang. Walkers tiasa ngaraosan ékosistem kai, kalayan rupa-rupa flora sareng fauna.

2

Imah Castletown

Celbridge

Panggihan anu hébat sareng ker sareng sakuriling taman anu endah Imah Castletown! Dibuka sapanjang taun, parklands gaduh jalan satapak anu endah sareng jalan-jalan walungan, sareng gratis kalebet.

Kujang dina sajarah, taman ieu mangrupikeun rupa-rupa flora sareng fauna asli, janten tetep panon anjeun mesek dina tatangkalan, walungan sareng situ!

3

Taman Leuweung Donadea

Lokasina langkung ti 30-menit di luar Kota Kildare tempatna Taman Leuweung Donadea. Kalayan tilu jalur leumpang anu misah, sadayana mimitian ti 1km dugi ka 6km, aya anu cocog sareng sadaya umur di dieu.

Kanggo jalan-jalan siang sonten, turutan Lake Walk, anu gelung di sakuriling danau dieusi cai sareng kirang langkung satengah jam. Jalur Wisata Alam caket handapeun 2km, anu jalanna ngalangkungan arsitéktur dramatis perkebunan. Pikeun anu langkung seueur anu langkung ambisius, Aylmer Walk mangrupikeun jalan satapak Slí na Slainte 6km anu ngambah walkers di sakuriling taman.

4

Jalan Barrow

Ngarasakeun jalan-jalan sabtu minggu di sapanjang sisi salah sahiji walungan paling bersejarah di Irlandia, Walungan Barrow. Kalayan hal anu dipikaresep di unggal péngkolan towpath umur 200 taun ieu, walungan ieu mangrupikeun pendamping anu sampurna pikeun saha waé anu leumpang atanapi bersepeda sapanjang Barrow Jalan.

Ngalaman flora sareng fauna dihijikeun sapanjang sisi-sisina, kuncen anu saé sareng pondok-tukang nyimpen kolot anu endah.

An pituduh audio sayogi sareng langkung ti dua jam déngékeun, dieusi ku carita sareng inpormasi ngeunaan raja kuno Leinster, halis Iblis, katedral miniatur St Laserian sareng seueur deui.

5

Jalan Terusan Karajaan

Jalur anu sami sareng Barrow Way, liniér anu saé ieu leumpang saé pikeun anu hoyong ngaraos kopi sareng teras-terasan leumpang. Leumpang sajauh anu anjeun pikahoyong, anjeun teras tiasa gampang naék angkutan umum pikeun nyandak anjeun balik ka titik awal anjeun.

Aya sababaraha conto anu penting tina arkeologi industri abad ka-dalapan belas anu kagum di sapanjang jalan, kalebet Ryewater Aquaduct anu nyandak kanalna luhur di walungan Rye, sareng anu nyandak genep taun ngawangun.

6

Athy Slí

Kagum dedaunan anu éndah nalika jalan-jalan Minggu anu gampang-gampang sapanjang Athy Slí. Dimimitian ti gedong pangadilan (diwangun taun 1857) ku Walungan Barrow, jalan kaki 2.5km ieu ngalir sisi-sisi sisi walungan, dugi ka Barrow Path, ngalangkungan Garéja St Michael di Irlandia, handapeun Jembatan Kuda sareng Sasak Railway, sareng sapanjang Jalur Terusan.

Rute anu bunderan ieu tiasa dijalankeun dina dua arah sareng cocog pikeun leumpang babaturan anu buluan, ngadorong strollers, atanapi ngan saukur kaluar pikeun 30-menit pikeun nikmati sinar panonpoé Pébruari.

7

St Brigid's Trail

 

Nempo pos ieu dina Instagram

 

Pos anu dibagi ku Regina (@reginaoftheland)

 

Tempatna di Wétan Irlandia Kuno nyaéta Jalan St Brigid's, jantung asalna Kristen di Irlandia.

Carita luar biasa ngeunaan St Brigid, santo pangayoman awéwé anu dipikacinta Irlandia, sareng waktosna di Kildare disorot sapanjang St Brigid's Trail nalika anjeun nyandak sababaraha landmark anu paling terkenal di Kildare Town.

nu jalan satapak dimimitian di Pusat Kildare Heritage di Market Square dimana datang tiasa nonton presentasi audio- visual di St Brigid. Jalan satapak teras nyandak anjeun dina perjalanan ngalangkungan Katedral St Brigid, Garéja St Brigid sareng tangtosna Pusat Solas Bhríde anu didamel pikeun warisan spiritual St Brigid sareng patalina sareng waktos urang. Tempat terakhir dina wisata éta nyaéta St Brigid's Well on Tully Road kuno, dimana para pengunjung tiasa bari jauh sajam anu damai.