Lintasan Wisata Alam Top 5 di Kildare - IntoKildare
Donadea
Pitunjuk & Gagasan Wisata

Lintasan Wisata Alam Top 5 di Kildare

Cuaca parantos hebat pisan sababaraha bulan ka pengker, flora sareng fauna parantos subur sareng nuju sinar panonpoé anu mulya. Ngalangkungan jalan tilas alam Kildare anu endah mangrupikeun cara anu sampurna pikeun nyéépkeun soré anu cerah! Tina karpét bluebells sareng bawang bodas liar nutupan lantai leuweung tina Killinthomas Kai ka jalan satapak alam sareng jalan satapak dieusi satwa di Taman Leuweung DonadeaFoll Pollardstown salah sahiji deui tina 5 jalan satapak anu luhur urang mangrupikeun harta nasional sareng internasional, kasohor kusabab bogana dipasang glasial sareng mangrupikeun cinyusu ageung di Irlandia anu ngagaduhan seueur tutuwuhan langka sareng spésiés manuk.

Janten pastikeun nyandak sababaraha waktos kaluar pikeun ngajajah jalan-jalan anu endah sareng tenang ieu, jalur sareng boardwalks sareng mendakan khasanah Kildare anu disumputkeun usum panas ieu.

1

Taman Leuweung Donadea

Kilcock

Taman Leuweung Donadea perenahna di belah kulon kalér Kildare sareng ngalangkungan sakitar 243 hektar leuweung campuran. Éta dikelola ku Coillte Jasa Kehutanan Irlandia Taman Leuweung Donadea sareng mangrupikeun bumi kulawarga Anglo-Norman Aylmer anu nguasaan kastil (ayeuna di reruntuhan) ti 1550 dugi ka 1935. Aya seueur fitur sajarah kaasup sésa-sésa istana, kebon dipager, gereja, munara, imah és, imah parahu sareng Jeruk Nipis Avenue. Aya ogé danau anu 2.3 héktar sareng bebek sareng manuk anu sanésna sareng tampilan lili cai dina usum panas. Aliran témbok mangrupikeun bagian tina saluran pembuangan taman.

Seueur jalan satapak alam sareng jalan leuweung anu béda kalebet loop 5km Aylmer sareng korsi roda anu tiasa diaksés Lake Walk, ogé kafé anu ngaladénan minuman ringan, ngajantenkeun fasilitas anu luar biasa pikeun dinten kulawarga. Taman leuweung ogé ngandung Peringatan 9/11 anu diideuan ku mémori Sean Tallon, saurang pejuang pemadam kebakaran, anu kulawargana parantos hijrah ti Donadea.

didatangan: Taman Leuweung Donadea

2

Jalan Barrow: Jalan Bersejarah Riverside Trail

Robertstown, County Kildare
Jalan Barrow Kildare

Ngarasakeun jalan-jalan siang, sapoé kaluar Ngalanglang walungan pangpanjangna sareng Irlandia pangpanjangna, sareng hal anu dipikaresep di unggal péngkolan dina towpath umur 200 taun ieu. Éta naék di Slieve Bloom Mountains di belah kidul bumi, sareng ngalir ngahiji sareng dua 'sadulur' na, Nore sareng Suir, sateuacan ngalir ka Laut di Waterford. Éta dijantenkeun tiasa dilayaran dina abad ka dalapan belas ku nambihan bagian pondok tina saluran sapanjang jalanna, sareng Jalan Barrow sapanjang 114km nuturkeun jalan tol sareng jalan sisi walungan anu salamet ti désa Lowtown di Kildare dugi ka St Mullins di Co Carlow. Lansekapna diwangun khusus tina towpaths jukut, jalur sareng jalan anu sepi.

Anjeun ayeuna tiasa nampi pituduh audio nalika anjeun ngalangkungan jalan Barrow. Pitunjuk ieu ngagaduhan 2 jam inpormasi sareng carita sapanjang jalan, diantarana: raja-raja kuno Leinster, halis Iblis, katedral miniatur St Laserian, sareng Grand Prix anu rame taun 1903. Ieu mangrupikeun sahabat anu sampurna pikeun saha waé anu leumpang atanapi ngabijilkeun Jalan Barrow, atanapi kano atanapi pelayaran navigasi Walungan Barrow sareng jalur Grand Canal. Anjeun tiasa ngaunduh versi conto pituduh dina GuidiGo atanapi unduh vérsi fitur lengkep sareng aplikasi mobile GuidiGO di App Store atanapi Google Play.

didatangan: website

3

Killinthomas Kai

Killyguire, Rathangan
Killinthomas Kai Kildare

Sempalan sareng Coillte, Killinthomas Kai parantos ngembangkeun daérah pasilitas 200 acre dina 1 mil ti Rathangan kampung. Éta mangrupikeun leuweung konifer anu campuran sareng flora sareng fauna anu beragam pisan. Proyék ieu meunang penghargaan nasional Towns Tidy pikeun konservasi satwa di 2001. Aya sakitar 10 km jalan-jalan anu ditandatanganan dina kai sareng ieu masihan aksés kana rupa-rupa ékosistem. Dina Musim semi / mimiti Usum panas leuweung ieu dikempelkeun sareng bluebells sareng bawang bodas liar. Mangrupikeun salah sahiji ti saeutik anu teu acan kapendak daérah kaéndahan alam anu luar biasa di County Kildare. Éta ngagaduhan tempat lebet taman mobil anu saé gratis sareng gampang diakses sadayana.

didatangan: website

4

Cagar Alam Foll Pollardstown

Pollardstown, Co Kildare

Foll Pollardstown mangrupikeun fen paling ageung di musim semi-tuang di Irlandia sareng mangrupikeun situs anu penting pisan sacara nasional sareng internasional. Éta mangrupikeun kaayaan pasca-glasial anu mimiti ngembangkeun sakitar 10,000 taun ka pengker nalika daérah éta katutup ku situ anu lega. Lila-lila danau ieu dieusi ku pepelakan paéh anu akumulasi sareng akhirna janten fen gambut. Cai beunghar kalsium anu dipendakan di dieu nyegah parobihan anu biasa tina fen kana bog anu ningkat sareng terus nyegah prosés ieu ayeuna.

Fén na ageung kalebet ku kolam renang tawar, tambalan scrubland, sareng daérah leuweung ageung anu perenahna di tungtung kulon cadangan. Aya seueur spésiés tutuwuhan langka di daérah sapertos Shining Sickle Moss sareng langka arktik-alpine lumut Homalothecium nitens. Spésiés pepelakan langka sanésna kalebet Heureut Marsh Orchid, Slender Sedge sareng Marsh Helleborine. Seueur spésiés manuk penduduk sareng ogé usum tiris sareng usum panas migran tiasa dipendakan di habitatna. Diantarana peternak biasa sapertos Mallard, Teal, Cood, Snipe, Sedge, Warbler, Grasshopper sareng Whinchat. Spésiés sanés sapertos Merlin, Marsh Harrier sareng Peregrine Falcon lumangsung sacara teratur salaku vagrants.

Lokasina sakitar 2km kalér-kulon kalér Newbridge County Kildare.

didatangan: website

5

Castletown House Parklands

Castletown, Celbridge
Castletown House Parklands Kildare

Parkland sareng Walks Walks kabuka unggal dinten sapanjang taun. Castletown demesne meunang Green Flag Award 2017 sareng 2018 ti An Taisce sareng taman Pollinator Award anu pangsaéna dina Rencana Pollinator Sadaya-Irlandia salami dua taun. Teu aya biaya panarimaan pikeun milampah sareng ngajajah parklands. Anjing wilujeng sumping, tapi kedah dijaga dina kalungguhan sareng teu kénging di danau, sabab aya nyarang satwa.

Pangaruh Lady Louisa di Castletown tiasa ditingali henteu ngan ukur di jero imah, tapi ogé di taman anu ditata sacara ati-ati di sakuriling bumi. Parobihan ka bentang di Castletown dimimitian nalika kapamimpinan Katherine Conolly ngeunaan harta sareng kalebet nyiptakeun vistas ti bumi ka Wonderful Barn sareng Conolly Folly di awal 1740. Dipengaruhi ku perbaikan anu dilakukeun ku adi na Emily di Carton, Lady Louisa tos ka taman bumi Castletown belah kiduleun bumi nuju Walungan Liffey sareng nyiptakeun bentang anu dirancang dina gaya 'alami' anu diperjuangkeun ku Kapabilitas Brown. Taman ieu kalebet padang rumput hejo, saluran cai sareng lahan leuweung sareng aksen buatan manusa anu dilebetkeun sacara ati-ati kana alam anu tiasa ditingali ku walker: candi klasik, pondok gothic, sakumpulan tangkal impor anu jarang aya anu lebet di tempat anu lega, masih kénéh kolam, kaskade sareng saluran cai , sadayana ningkatkeun kasenangan kagiatan luar di sekitar jaringan jalur anu éksténsif, anu disimpen dina 2011–13 ku OPW kalayan dukungan ti Fáilte Irlandia.

didatangan: Castletown.ie/the-parkland